Havenbeveiliging

Havenbeveiliging is een specialistische tak van sport binnen de beveiliging. Buiten het feit dat er aanvullende eisen worden gesteld aan de medewerkers, is niet elk bedrijf geschikt om te voldoen aan de vraag en hoge eisen van de klant. Ook het snelle schakelen en grote onregelmatigheid, gecombineerd met de soms extreme werktijden vergen veel van een bedrijf.

Hoge eisen sinds ISPS Code
De invoering van de ISPS code (International Ship and Port facility Security Code) heeft, zeker sinds de ‘war on terror’ havenbeveiliging naar een hoger niveau getild. Alle havens dienen bovendien internationaal te voldoen aan dezelfde minimale vereisten. De gevaren en risico’s zijn toegenomen, de behoefte aan professionele beveiliging navenant.

KNB beschikt over de juiste mensen voor elke beveiligingsvraagstuk binnen de havenbeveiliging

Volgens de ISPS Code moet elke terminal waar internationale schepen aanmeren met een tonnage groter dan 500 GT, een risicoanalyse maken en een beveiligingsplan opstellen.

KNB heeft ISPS gecertificeerd havenbeveiligers en Port Facility Security Officers in dienst die voldoen aan alle relevante wettelijke eisen.

Onze beveiligers zetten hierbij naar wens handbagagescans, kofferscans en/of metaaldetectieapparatuur in.

Ook beveiligen wij schepen uit de offshore, olie- en gasindustrie en grote haventerreinen conform ISPS-eisen.

Kortom, met KNB bent u zeker van een veilig van en aan boord gaan. De beveiliging van uw schip of ander object in de haven, is bij ons in ervaren en veilige handen.

KNB heeft altijd een team havenbeveiligers standby staan.